+31 6 22 39 75 94
Selecteer een pagina
Mr. Egbert Horst

Mr. Egbert Horst

Auteur "iemand & niemand"

In 2014 verscheen het debuut van Egbert Horst, fervent wandelaar.

Bizarre ontmoetingen. Alleen onderweg naar Santiago de Compostella. Schoonheid, ontberingen en een vleugje erfrecht.

Toen het meisje de lening terugvroeg kreeg zij nul op het rekest

Dat we steeds ouder worden is voor sommige mensen een reden om boven op hun geld te gaan zitten. Uit angst het nodig te hebben als ze oud en ziek worden. Toch zie ik steeds meer mensen die zeggen; door mijn vermogen nu weg te geven hoef ik straks niet mijn eigen zorg te gaan betalen, maar komt dit voor rekening van de overheid. Een praktische redenering waar u in ieder geval uw kinderen, afhankelijk van uw vermogen, een groot of klein plezier mee kunt doen.

Lees meer

Een onaangename verrassing

Jaren geleden, ik was net mijn praktijk aan de Bothalaan in Hilversum begonnen, zit ik op een dag achter mijn bureau als ik op de gang hakken woest hoor tikken op het marmer. De hakken worden vergezeld van het geluid van leren zolen. De ruiten van de glazen kast waar mijn collectie bijzondere whisky’s in staat, rinkelen ervan. De deur zwaait open en een vrouw met lange benen en hoge hakken marcheert naar mijn bureau. Ze kijkt me uitdagend aan en met een ferm gebaar legt ze een dossier voor me neer. Ik ruik een zwaar typisch parfum. De man naast haar ziet eruit alsof hij een bekende voetballer zou kunnen zijn: lang sluik haar, een designer spijkerbroek en een duur getailleerd zwart overhemd.

Lees meer

… En mijn kinderen uit mijn relatie met barones Zo & Zo

Het komt in de beste families voor; vader blijkt nog een buitenechtelijk kind te hebben. Niet alleen in Gooische kringen, maar ook in koninklijke. Prins Bernhard vertelde vlak voor zijn overlijden in 2005 aan journalisten van de Volkskrant dat hij niet alleen vier dochters aan Juliana had geschonken, maar ook nog twee onwettige dochters buiten de paleismuren had verwekt. Maar konden zij ook aanspraak maken op de erfenis of waren alleen Beatrix en haar zusters wettige erfgenamen?

Lees meer
Mr. Egbert Horst is sinds 1989 werkzaam in het Gooi en gespecialiseerd in erfrecht en estate planning.
Hij woont in ‘het reservaat’ met zijn vrouw Emilie die meubelen restaureert en is vader van zoon Tim.

En mijn kinderen uit mijn relatie met…

Column erfrecht buitenechtelijk kind

Erfrecht: Een onaangename verrassing

Column erfrecht